Logga in

Sök europeiskt fjärrvärmestipendium

Den europeiska fjärrvärmeorganisationen EuroHeat & Power driver plattformen DHC+ för forskning och innovation kring fjärrvärme, kraftvärme och fjärrkyla inom Europa. Svensk Fjärrvärme ingår i forskningssamarbetet. För att trygga återväxten inom fjärrvärmeforskningen utlyser DHC+ årligen en tävling för examensarbetare eller doktorander inom fjärrvärme/fjärrkyla. Ansökan ska vara inne senast 20 januari.

Syftet med DHC+ Student Awards är att uppmuntra studenter världen över i deras forskning inom fjärrvärme/kyla. De sökandes forskning kan ske inom ett brett spann, och kan omfatta tekniska, miljömässiga, sociala eller juridiska aspekter. Den ska bidra till förbättringar, tillväxt och ökad effektivitet inom områdena fjärrvärme eller fjärrkyla, på en lokal, nationell eller internationell nivå.

Tre vinnare utses och bjuds in att presentera sina bidrag på den internationella mässan och kongressen för fjärrvärme, kraftvärme och fjärrkyla, den 19-21 april 2016, i Frankfurt, Tyskland. De får också rätt att publicera varsin artikel i the International EuroHeat & Power magazine. Förstapristagaren vinner dessutom ett forskningsbidrag på 1000 EUR.

Så här ansöker du till DHC+ Student Awards

Studenter är välkomna att ansöka och inkomma med uppsatser och avhandlingar till tävlingen, sista ansökningsdag är den 20 januari. Läs mer om ansökningskriterierna (pdf).

Fyll i ansökningsdokumentet som innehåller ett antal frågor. Det ifyllda dokumentet och din forskningsrapport/paper, max 8 sidor, ska laddas upp (måste vara på engelska).

Gör din ansökan på DHC+ webbplats.

DHC+ - en plattform för forskning och innovation

Plattformen DHC+ ska främja utvecklingen av fjärrvärme, fjärrkyla och kraftvärme genom att arbeta för att behoven av forskning och innovation inom området uppfylls. Den möjliggör samverkan inom forskning och utveckling på europeisk nivå och har också ett antal aktiviteter riktad till studenter, däribland DHC+ Student Awards.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation