Logga in

Läs nya numret av Fjärrvärmetidningen på webben

Fjärrvärmetidningen första nummer för 2016 ligger nu ute på webben för alla att läsa. Numret har tema forskning och innovation och tar bland annat upp den praktiska nyttan av forskningen. Läs även om fjärrvärmecentralen Spinkis och en smart box som upptäcker läckor.

Världen förändras och energibranschen måste givetvis förändras med den. I fjärrvärmebranschen finns en stark övertygelse om att fjärrvärmen även fortsättningsvis kommer att ha en roll att fylla i framtidens hållbara samhälle. Att satsa på forskning och innovationer är bara ett av många sätt att rusta sig för den framtiden.

Men att satsa på forskning leder inte till mycket om inte resultaten av forskningen kommer till praktisk nytta. Där har branschen sin stora utmaning.

Ett annat sätt att rusta sig för framtiden är att bilda en ny branschförening med energisystemet som grund. Styrelserna i Svensk Fjärrvärme och Svensk Energi har slagit fast hur arbetet för att bilda den nya föreningen kan tas vidare. I april kommer vi att veta om en ny branschförening ska få se dagens ljus. Det blir en spännande vår på många sätt.

Om detta och en hel del annat kan du läsa i årets första nummer av Fjärrvärmetidningen.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation