Logga in

Svensk Fjärrvärme i Almedalen 2015

Almedalsveckan arrangeras i år från och med söndagen den 28 juni till och med söndagen den 5 juli. Denna "institution" för debatt, politik och demokrati samlar många besökare och arrangörer. Förra året, när det var valår, bjöd den på drygt 3500 evenemang, allt från seminarier och debatter, till mingel och teater. I år förväntas det bli något färre men redan i slutet av maj finns det cirka 2500 evenemang anmälda.

Svensk Fjärrvärme finns på plats under Almedalsveckan, för att nätverka, påverka och synas i våra prioriterade frågor. Vi planerar tre seminarier under Almedalsveckan. Två gör vi i samverkan med andra. Det tredje, om en högaktuell fråga, förslaget på nya energikrav i Boverkets byggregler, arrangerar vi på egen hand. Svensk Fjärrvärmes vd kommer även att medverka vid några andra seminarier.

Välkommen till våra seminarier!

Måndagen den 29 juni, 14.15-15.30, Strand hotell
Hållbar stad - för stärkt konkurrenskraft

I Sveriges städer pågår framgångsrika samarbeten som ökar städernas energieffektivitet och stärker svenska företags konkurrenskraft. Vilka är framgångarna, möjligheterna och utmaningarna i kommunalt och privat samarbete?

Arrangeras tillsammans med Avfall Sverige, Energigas Sverige, Svenskt Vatten.

Medverkande: Åsa Westlund, Riksdagsledamot (S), Jesper Skalberg Karlsson, Riksdagsledamot (M), Klas Gustafsson, vice vd, Tekniska verken i Linköping, Anders Östlund, vd Öresundskraft Lennart Albertsson, vd Kemira samt de arrangerande organisationernas vd:ar.
Moderator: Jörgen Rundgren, Rundgrens Utbildning & konsult AB.

Läs mer i Almedalskalendariet.

Onsdagen 1 juli, 15.00-16.30, med efterföljande mingel, båten Sigrid, Visby hamn
Energipolitik i förändring? Energispektrum - årets energipolitiska debatt

Den svenska energimarknaden förändras och förväntas leva upp till såväl ökad tillväxt som miljö- och klimatmål, inte minst från EU. Vilken betydelse får Energiunionen och vad väntas av den svenska Energikommissionen? Hur ser riksdagspolitiker på energiutmaningarna och möjligheterna framöver?

Arrangeras i samarbete med andra energibranschorganisationer och medlemsföretag.

Medverkande: Åsa Westlund, riksdagsledamot, Socialdemokraterna, Cecilie Tenfjord Toftby, riksdagsledamot, Moderaterna. Rickard Nordin, riksdagsledamot, Centerpartiet. Maria Weimer, riksdagsledamot, Folkpartiet. Lise Nordin, riksdagsledamot, Miljöpartiet. Penilla Gunther, riksdagsledamot, Kristdemokraterna. Mattias Bäckström Johansson, riksdagsledamot, Sverigedemokraterna.
Moderator: Pernilla Ström, Ity AB.

Läs mer i Almedalskalendariet

Torsdagen den 2 juli, 10.30-11.30, Teaterskeppet, Visby Hamn
Nya energikrav i byggreglerna – vad blir konsekvenserna?
Under närmare tio år har byggreglerna diskuterats. De har kritiserat för att de inte är tillräckligt utmanande, att de inte stimulerar energieffektivt byggande och att de inte är teknikneutrala. Nu har Boverket utrett frågan. Leder förslaget till minskad energianvändning?

Arrangeras av Svensk Fjärrvärme med ambitionen att få till stånd en diskussion om Boverkets förslag till nya energikrav, inför remissbehandlingen.

Medverkande: Ola Johansson, Riksdagsledamot (C), Emma Hult, Riksdagsledamot (MP), Johan Barth, vd Geotec, Ulrika Jardfelt, vd Svensk Fjärrvärme, Åsa Wahlström, CIT Energy Management, Chalmers, Jonas Högset, SABO, företrädare för Boverket, och byggbranschen.
Moderator: Annika Johannesson, Svensk Fjärrvärme

Läs mer i Almedalskalendariet.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation

Följ oss under Almedalsveckan

Följ oss på vår webbplats

Följ oss på Twitter: @fjarrvarme @ulrikajardfelt

Följ oss på Facebook