Logga in

När det är dags för vårstädning

Ska du göra fint i trädgården i vår? Eller är det kanske dags för vårstädning eller en rejäl vindsröjning? Alla dessa vårliga aktiviteter har det gemensamt att de genererar en hel del skräp och prylar som man kanske inte vet hur man ska hantera.

När barnen blivit för stora för småbarnsmöblerna, när du byter ut din gamla soffa eller när du blir stående med en massa ris i trädgården efter årets beskärning av fruktträden - vad gör du då? Förhoppningsvis sorterar du ut det som fortfarande är användbart och som någon annan kanske skulle vilja ha. Det går ju till exempel att sälja på Blocket eller att skänka till Myrorna eller någon annan organisation som har begagnatbutiker. Flera av dessa organisationer kan dessutom ordna med hämtning om man inte själv har möjlighet att åka och lämna sina prylar.

Trädgårdsskräpet då - vad gör man med det? Man kan ju förstås elda upp det i den egna trädgården. Men det är synd eftersom den värmen inte gör någon nytta. Om du i stället lämnar ditt skräp på återvinningscentralen så kan det bli fjärrvärme av det.

Vissa fjärrvärmebolag ordnar med hämtning av trädgårdsavfall så kolla hur det är på din ort. Även brädor, plank och den där stolen som är så trasig att den är bortom all räddning, kan göra nytta i fjärrvärmeverket. Så se till att lämna det på rätt ställe - bland brännbart - så är du med om att hushålla med våra resurser. För du vet väl att fjärrvärme görs av sådant som annars skulle gå till spillo?

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation