Logga in

Många varma bilder i Svensk Fjärrvärmes fototävling

På Facebook-sidan Ta vara på energin utlyste Svensk Fjärrvärme en fototävling för ett par veckor sedan på temat "Vad mer än fjärrvärme gör dig varm?" Många har deltagit i tävlingen och av dem har nu fem lyckliga vinnare av en värmekamera till mobilen valts ut.

- Vi vill få fler att tänka på värme och energi, och tävlingen var ett av flera sätt att göra detta. Att många tänker på värme när de hör talas om fjärrvärme är ju ganska självklart men vi ville också visa andra bilder av värme. Det finns många sätt att bildsätta värme, visar alla fina bidrag vi har fått, säger Annika Johannesson, kommunikationschef på Svensk Fjärrvärme.

Av de över hundra bidragen valde en jury bestående av representanter från Svensk Fjärrvärme, annonsbyrån Hemma och ett par medlemsföretag ut fem vinnare. Det fanns många fina bidrag och de vinnande bidragen stack ut genom att förmedla värme i både text och bild.

Vinnare

Heidi Steiner: Kärleken mellan min dotter och hennes bästa vän gör mig alldeles varm. De har varit oskiljaktiga sedan 2-års åldern. Nu är de 10. <3

Juryns motivering: En bild som verkligen förmedlar värme, energi och fin vänskap mellan sanna vänner.

Sophia Lindgren: Den här underbara flocken är den bästa hobbyn man kan ha, mina och barnens favoriter! Vackra, intelligenta, och ger den varmaste ull man kan önska sig. Att mysa en stund med dessa ger så mycket värme och kärlek. <3

Juryns motivering: En ullig och gullig liten flock som värmer både hjärtan och kroppar med sin ull.

Daniel Conroy: Det som gör mig varm är att kunna hjälpa människor.

Juryns motivering: En vilja att hjälpa andra människor berör och värmer och är något som vi alla behöver mer av.

Paola Allegrini: Dessa borde göra mig varm men funkar väl sisådär ..fast med extra tjocka sockor på är de ganska ok ändå. ;-)

Juryns motivering: Den härliga värmen från tofflorna riktigt strålar ut genom hålen och sprider sig i rummet :) Och när du till slut kastar dem kan de värma en gång till som fjärrvärme, om de inte kan återvinnas på annat sätt.

Annette Nilsson: Vår vackra svenska natur gör mig alldeles varm. Allemansrätten som ger alla som vistas i Sverige glädjen av att få njuta av skog och hav. :) Här är min bild av en underbar och varm sommarkväll på stranden i Skanör.

Juryns motivering: En härlig kväll med äkta sommarglädje och energi som man blir alldeles varm av.

För sin fortsatta fotokarriär kommer vinnarna nu att belönas med varsin värmekamera. Värmekameran, FLIR One, är ett tillbehör för att ta värmebilder som man lätt monterar på sin mobiltelefon.

Ta vara på energin är en Facebooksida där Svensk Fjärrvärme berättar om allt som fjärrvärme kan göra för ett hållbart samhälle. Besök gärna sidan för att se alla fina och värmande bidrag som kom in till vår fototävling.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation