Logga in

Fjärrvärmetidningen med hållbarhet i fokus

Senaste numret av Fjärrvärmetidningen har tema Hållbarhet. Något som många företag arbetar med idag, men vad är egentligen hållbarhet? I detta nummer får du en del av svaren.

Ta del av hållbarhetsexperter som ger sin syn på varför företag i dag ska jobba med hållbarhet, vad man kan välja att satsa på inom social hållbarhet, hur man kommer igång och hur man kommunicerar.

Fjärrvärmetidningen besöker Borås Energi & Miljö som har kretslopp som tydlig affärsidé "Det finns olika energiflöden som går runt i återvunna system, vi försöker hela tiden få varje kretslopp att bli mer effektivt, för att lyckas måste Borås invånare medverka - att kommunicera med dem är väldigt viktigt", berättar Johans Holmberg, kommunikationschef på Borås Energi & Miljö.

Tredje delen av Fjärrvärmetidningens Teknikskola handlar om riskanalys. Även om ledningarna förväntas hålla 60-80 år gäller det att hålla ständig uppsikt över sin distributionsanläggning. Det behövs många källor för att ha koll på nätens status, berättar Kerstin Sernhed, biträdande universitetslektor vid Lunds Tekniska Högskola. Förutom fasta parametrar som t.ex. byggår och ledningstyp, kan företagen även dra nytta av egen information, som larmsystem och ronderingsanmärkningar.

Svensk Fjärrvärme ser tydliga problem med Boverkets förslag om en svensk tillämpning av nära nollenergibyggnader, en uppfattning som delas av andra branschaktörer. Läs mer om vad kritiken handlar om i Stark kritik mot nära noll-förslag.

Blir det en ny branschförening 1 januari 2016? Majoriteten av Svensk Fjärrvärmes och Svensk Energis medlemmar ställde sig bakom styrelsernas förslag till bildandet av en ny branschförening med hela energisystemet som grund, vid en gemensam stämma 21 oktober. Den 24 november ska beslutet bekräftas av medlemmarna. Anders Östlund, ordförande Svensk Fjärrvärme, uttalar sig i Fjärrvärmetidningen om vad som händer.

Läs Fjärrvärmetidningen på webben.

Jag vill prenumerera på Fjärrvärmetidningen.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation