Logga in

Borås Energi och Miljö ny medlem i Prisdialogen

Prisdialogens styrelse har beviljat Borås Energi och Miljö medlemskap i Prisdialogen för 2016. Förra året beviljades 21 fjärrvärmeföretag medlemskap, motsvarande 1,2 miljoner hushåll. Hittills i år har sju fjärrvärmeföretag med 13 nät beviljats medlemskap för 2016, varav Borås Energi och Miljö är det senaste tillskottet. Fler medlemsansökningar väntas innan sista ansökningsdag, den 15 september.

I juni beviljades Fortum Värme medlemskap och vid sitt augustimöte behandlade Prisdialogens styrelse de ytterligare ansökningar som hittills kommit in för 2016.

Borås Energi och Miljö har genomfört en lokal prisdialog för första gången och beviljades medlemskap för fjärrvärmenäten i Borås och Fristad. Företag som redan är medlemmar i Prisdialogen genomför årliga prisdialoger med sina kunder och ansöker därefter om förlängt medlemskap.

På augustimötet godkände Prisdialogens styrelse även ansökningar från fem företag som sökt förlängt medlemskap för 2016: Växjö Energi, Karlstads Energi, Göteborg Energi, Ale Fjärrvärme och Partille Energi. De tre sistnämnda sänker sitt fjärrvärmepris i normalprislistan med 1 procent 2016 och ger, liksom förra året, en femårig prisprognos som sträcker sig till 2020.

Sju fjärrvärmeföretag och 13 fjärrvärmenät nu är klara medlemmar i Prisdialogen 2016.

- Vi vet att fler fjärrvärmeföretag har haft lokala prisdialoger med sina kunder, både de som redan är med och några som gör det för första gången. De nuvarande medlemmarna vittnar om att den lokala prisdialogen har lett till en bredare dialog med kunderna. V upplever också att förtroendet för fjärrvärmeleverantören har stärkts i och med att kunderna för en ökad insyn och förutsägbarhet, säger Sonya Trad, områdesansvarig statistik och marknad på Svensk Fjärrvärme.

Tillsammans med Patrik Holmström representerar Sonya Trad Svensk Fjärrvärme i Prisdialogens centrala arbetsgrupp. Arbetsgruppen är, liksom styrelsen, partssammansatt och initiativtagarna till Prisdialogen, Svensk Fjärrvärme, Sabo och Riksbyggen, är alla representerade där.

 Läs mer om Prisdialogen här.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation