Logga in

Kreativt utbyte på Fjärrvärmedagarna i Skövde

En kreativ workshop mellan forskare inom Fjärrsyn och konferensdeltagare från fjärrvärmebolag. Det var ett av resultaten vid årets Fjärrvärmedagar, som ägde rum i Skövde 18–19 april.

Fem forskare inom Fjärrsyn, fyra aktuella forskningsprojekt och 220 konferensdeltagare fick chansen att byta erfarenheter. Först fick forskarna i korthet berätta om sina respektive projekt. Därefter fick deltagarna sätta sig i olika grupper och diskutera aktuella frågeställningar inom de forskningsprojekt som de var mest intresserade av.

Forskarna på plats var Henrik Gadd, industridoktorand på Högskolan i Halmstad, som forskar om förädling av mätvärden från värmemätare, Anders Sandoff, lektor på Handelshögskolan i Göteborg, som presenterade Fjärrvärmens Affärsmodeller, Bijan Adl-Zarrabi lektor vid Chalmers som forskar om högpresterande rör samt Louise Trygg, docent vid Linköpings Universitet och Göran Broman, professor vid Blekinge Tekniska Högskola, som presenterade hållbara städer i ett backcastingperspektiv.

– Det var ett effektivt och intressant sätt för både forskare och personal på fjärrvärmeföretag att mötas och ta del av varandras kunskap, säger Catarina Jäderberg, forskningskommunikatör på Svensk Fjärrvärme, som ansvarade för workshopen.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation