Logga in

Eftermarknaden

När småhuset väl är anslutet till fjärrvärmen börjar den för kunden viktigaste delen av affären, och då är det viktigt att fjärrvärmeföretaget inte tappar kontakten med kunden.

I den här fasen ska fjärrvärmeföretaget visa fjärrvärmens mervärden och få kunden att känna sig trygg med sin nya uppvärmningsform. Det handlar om ett proaktivt arbete gentemot kunden, vilket tar tid och kräver rätt kompetens. Det är därför viktigt att avsätta personella resurser till denna del av arbetet.

Om kunden äger fjärrvärmecentralen finns det nu tillfälle att upprätta någon form av driftsäkerhets- eller serviceavtal. För kunden innebär det att om något fel uppstår på fjärrvärmecentralen har fjärrvärmeföretaget åtagit sig att rätta till felet. En del företag löser detta genom att kunden betalar en månatlig servicekostnad där denna service ingår, medan andra tar betalt om och när ett fel uppstår.

Vissa företag arbetar aktivt med sina fjärrvärmekunder. I exempelvis Växjö samlar energiföretaget varje höst de småhuskunder som har installerat fjärrvärme under det senaste året till ett möte. Då informerar företaget om fjärrvärme och kunderna får också tillfälle att ställa frågor. Under det första året har fjärrvärmekunderna i Växjö också möjlighet att boka in ett gratis hembesök, där en tekniker går igenom utrustningen och svarar på frågor. Detta erbjudande gäller också för dem som flyttar in i ett hus med befintlig fjärrvärme.

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation