Logga in

Lärobok om fjärrvärme och fjärrkyla

Boken "Fjärrvärme och fjärrkyla" som tidigare kommit ut på engelska finns nu också på svenska. Boken täcker in allt du behöver veta från affärsidé, ekonomi och kundbehov, till teknik kring system, distribution och fjärrvärmecentraler. Här får du också en historisk tillbakablick och möjlighet att spana mot framtidens fjärrvärme och fjärrkyla.

”Fjärrvärme och fjärrkyla” ger ett brett perspektiv och belyser så skilda områden som affärsidé, energimarknader, kundbehov, lastvariationer, värmetillförsel, miljöpåverkan, distribution, fjärrvärmecentraler, systemfunktion, ekonomi, planering, historisk utveckling, nutida och framtida användning, organisation och informationskällor för flöden av värme och kyla i systemen.

"Vi har haft ett brett spektrum av läsare i åtanke. Bokens huvudsakliga målgrupp är nog fjärrvärmeingenjörer, universitetsstudenter och anställda på fjärrvärmeföretag. Vi skulle också uppskatta om stadsplanerare, ekonomer, politiker och andra som är intresserade av ämnet kommer att tycka att den här boken ger konkret och användbar information om fjärrvärme och fjärrkyla" skriver författarna själva om boken.

Läroboken har finansierats av Svensk Fjärrvärmes medel för strategisk forskning och utveckling och kan beställas från förlaget Studentlitteratur.

Errata list District Heating and Cooling, first edition, Studentlitteratur, Lund 2013

Skicka till

Tipsa en vän om denna sida

Sidinformation

Sven Werner, en av författarna till boken District Heating and Cooling.